2015-2016 évad
Az Orkesztika
a 20. század modern magyar mozdulatelmélete.
Dr. Dienes Valéria
alkotta meg 1912-ben.
Szó szerint a mozdulatok művészetét és tudományát jelenti.

Arra tanít, hogyan fedezd fel önmagad mozdulataidon át. Iránytűt ad a mozdulataink világában, akár tánc, akár gimnasztika, akár a személyiség a célunk.

Célja a szabadság, a tudatosság, az egészség és a szépség, melyekre a legegyszerűbb mozdulatelemekkel tanít, az egyszerűtől a legnehezebb felé haladva.

Intézményünk az 1912-ben alapított Orkesztika Iskola jogutódja Dr. Dienes Gedon engedélyével.ORKESZTIKA ALAPÍTVÁNY - MOHA - MOZDULATMŰVÉSZEK HÁZA

a 104. évad - 1912 ótaMOHA | a több mint 100 éves moderntánc hungarikum - a MOZDULATMŰVÉSZET otthona
Az Orkesztika Alapítvány programjainak fő működési helyszíne a Mozdulatművészeti Stúdió, mely mindenki számára nyitott és elérhető műfaji, stiláris és minden más szelekciótól mentesen. 600m2 tánc :)

Nehéz műfaj a tánc. A modern civilizációban, mikor az ember olyan messzire került a természetes környezetétől, mikor a napi mozgás az "egér klikkekre" korlátozódik, a közönség mozgásos nevelése nagyon fontos. Furcsa ellentmondás a tánc (meg)értésére nevelni az embert.
A tánc, ahogy Dienes Valéria írta: az embertest beszéde (nem a nyelve).
Elfeledjük a mozdulat, már mint néma "beszéd" is a mindennapi érintkezés fontos része, ösztönösen használjuk, értjük. Persze ezen a primer szinten csak akkor működik, ha a közös emberit leljük meg, vagy ha ugyanahhoz a kulturális közösséghez tartozunk, és közösek a hagyományaink (mozdulati konvencióink). Idegen kultúrákban olykor egy ismert jelnek is más értelme lehet.
A valódi tánc mindannyiunknak ugyanaz, hisz csak a testen át (nem pedig kulturális előképen át) mindenkinek érthető. A tánc összetett, szavakkal nehezen megfogalmazható érzéseket, hangulatokat fejez ki, gondolatmezőket fakaszt, emocionális kifejező közege, vizuális és auditív (mint információink nagy része a valóságról). Azt mondhatnánk egyszerű, de mivel a nyelv érthetőségében mi 21. századiak annyira hiszünk olyan nehéz is, mert nem engedjük azonnal a tánc erőterébe kerülni eszméletünket. Pedig így élünk, ez a természet adta kommunikációnk, hiszen ha azt látod, valaki összekucorodva üldögél a sarokban, rögtön tudod, hogy szomorú vagy más baja van. Egy szót sem kell szólnia, mégis felismered a jellegzetes testtartásból (a nyelv és verbális megfejtés nélkül is, mert érzed és egyben tudod is). Ránézel és érzed amit ő. A test emlékezik rá neked milyen volt úgy lenni. A Mozdulat, a Tánc így kommunikál. Erre ma már a közönséget nevelni kell. Nevelni, hogy kiszabaduljon a nyelv (a mindenáron kimondás, szóra fordítás, az összetett spekulatív struktúra) kötelmeiből. még itt:)

Mozdulatok élményével, jó hangulatban és környezetben várunk szeretettel minden érdeklődőt tanfolyamainkon, kurzusainkon.


Köszönjük, hogy személyi jövedelemadójának 1% -ával támogatja programjaink megvalósulását.

Orkesztika Alapítvány adószáma:
19701840-1-43


órarend | timetable
letölthető órarend

tanárok | teachers


tandíjak | fees letölthető


Mozdulatművészeti Stúdió egy látogatójától:
Alkotó és hagyományőrző műhely, ahol minden adott ahhoz, hogy a maga komplexitásában megismerjük ezt a 100 éves magyar tradicionális táncművészeti ágat - A MOZDULATMŰVÉSZETet. Nem csak egy felszerelt terem, plakátokkal és berendezéssel. A gyakorlatilag szükséges feltételeken kívül, írásos, képi és tárgyi emlékeivel a falakról ránk tekintő mozdulatművészek, táncosok fotóival a régmúlt és a jelenkort tárja elénk. Vizuálisan is felidézi a hangulatot, akaratlanul is megakad a szemem a gyűjtemény részein; a képi anyagokon, a bekeretezett írásos emlékeken, elém tárja a mozgásvilágot és magát a történelmi kort idézi, ahol ez a műfaj született. Mintha a régen élt alapítók, mozdulatművészek szellemi munkája, a mondanivaló ott élne a falakban. Ez a különleges atmoszféra az, ami elindítja a fantáziát és érthetőbbé teszi, segíti az átélést, az alkotók gondolat- és érzelemvilága iránt. S mi több magával ragadja az ide betérőt. Felkészülve az órára ezen az "előszobán" jut keresztül az orkesztika|mozdulatművészet órára érkező és hogy milyen maga az óra? Ki kell próbálni, át kell élni, hogy a testünkbe költözvén a mozgásanyag megmozgassa szellemiségünket is :)

Kezdő balett

tanár: Pálosi István

Az órák rúdgyakorlattal kezdődnek, majd az erre épülő középgyakorlattal, valamint az ugrás és forgástechnika tökéletesítésével végződnek. A cél a technikás, de legfőképp a légies, kifinomult és elegáns tánckultúra kifejlesztése.


MOZDULATMŰVÉSZET (tréning és művészképzés)


tanár: Pálosi István
tanár: Fenyves Márk
Ami egyedül itt tanulható nálunk - eredeti formájában az 1912-ben kezdődött MOZDULATMŰVÉSZET - ami a testről lélekről szellemről egyaránt szól - célja a szépség egészség emberség :) MINDENKINEK ajánlom aki a mozgást tanulni és nem utánozni akarja. Az általam tanított orkesztika és mozdulatművészet szigorúan a Dienes - mozdulatrendszer elméletére épül, a gyakorlatban ezt ötvözöm a tradicionális technikákkal, a mozdulatművészet más klasszikusaitól főként a Berczik Sárától tanultakkal, és saját tapasztalataimmalMOZDULATMŰVÉSZET- orkesztika alapok

tanár: Fenyves Márk
Ami egyedül itt tanulható nálunk - eredeti formájában az 1912-ben kezdődött MOZDULATMŰVÉSZET - ami a testről lélekről szellemről egyaránt szól - célja a szépség egészség emberség :) MINDENKINEK ajánlom aki a mozgást tanulni és nem utánozni akarja. Az általam tanított orkesztika és mozdulatművészet szigorúan a Dienes - mozdulatrendszer elméletére épül, a gyakorlatban ezt ötvözöm a tradicionális technikákkal, a mozdulatművészet más klasszikusaitól főként a Berczik Sárától tanultakkal, és saját tapasztalataimmal
Óráim célja: pl. testtudatosítás, térérzékelés, időérzék, dinamikai érzet fejlesztése, személyiség formálás, sok minden más amit mozdulattal tanítani lehet. Olyan egyszerűnek látszó - és pontosan ezért igen nehéz - dolgokat tanulunk meg, mint az állás, járás, stb. Igazi alapozó óra. Más órákkal ellentétben szinte mindig más és más gyakorlatokkal közeledünk a mozdulatokhoz Növendékeim szerint ez az igazi különlegessége a tanfolyamnak: sosem lehet tudni, hogy mi lesz a következő órán, mindig mást tanulunk, aszerint hogy éppen mire akarom ráéreztetni a tanítványokat.


Mozdulatművészeti Gimnasztika Férfiaknak (és bátor hölgyeknek!)


tanár: Fenyves Márk
Mindenkinek, aki egészségesen és szépen szeretne mozogni, kondícióját növelni, alakját és lelkét harmonikussá formálni, mindenféle művészi, sport és színpadi kötelezettség nélkül, csupán a mozgás öröméért.


MOZDULATMŰVÉSZET


tanár: Pálosi István
Órái a klasszikus alapú tradicionális magyar modern táncra épülnek, fejlesztve a testtudatot, a koordinációt és a térhasználatot. A mozdulatművészet célja az alkotó egyéni módszerének és stílusának kialakítása, melyet közösen keresünk az órákon, és kidolgozzuk a ma táncosának szóló XXI. századi új mozdulatművészeti irányzatot és technikát.
Kontakt kortárs-tánc

tanár: Mándy Ildikó
Ami lesz: Fizikalitás, technikai feladatok, pörgés, azért egy kis „relax” is…Improvizáció, rizikó, meglepetések, egy szóval sok-sok „fun”. :) Mándy Ildikó - Harangozó-díjas táncos, koreográfus, tanár. A kontakttánccal évtizedek (1985) óta foglalkozik. Tanít Magyarországon kívül több más országban is: Ausztria, Németország, Izrael, Új-Zéland, Lengyelország. Mesterei Steve Paxton és Mark Tompkins.
MAGYAR MOZDULATKÓRUS

MAGYAR MOZDULATKÓRUS a MOHA fellépő csoportja! ÚJRA indul
minden vasárnap:
11-13-ig tréning (nyitott szabadon látogatható)
13-15-ig kórusgyakorlat, koreográfia és próba
tanár: Fenyves Márk, Pálosi István

Mindazok, akik úgy érzik részt vennének egy közösségi kreatív alkotó munkában jelentkezzenek

"A mozdulatkórus rapszódia több test - EGY lélekkel. Áramló mozdulat fűzér a térben. Kreatív improvizáció, melyben elveszíted határaid, átlényegülsz, szabad vagy és súlytalan. Az emberi fények és energiák összeadódnak és táncra kelnek. Ég és Föld egyesül benne(d). Felemel. Őszintén és tisztán magad vagy és a MINDENség vagy." Korányi Mariann - a csoport korábbi tagja

A MOHA - MOZDULATKÓRUSÁBA várunk 16 év feletti - gyerek csoportjába kb. 6 év feletti - szép és lélekkel töltött mozdulatokat szerető, kreatívan együtt dolgozni és szerepelni vágyó Táncszerelmeseket. Olyanokat, akik műkedvelőként - profi körülmények között szeretnének tevékenykedni egy csoportos műfajban, a mozdulatkórus műfajában, a klasszikus magyar modern tánc, a magyar Mozdulatművészet stílusában.

Amit vállalni kell:
- Rendszeres részvétel a Mozdulatkórus óráin és próbáin (heti 1 alkalommal min. 4 óra elfoglaltságot jelent. Általában: szombat).
- Vállalja, hogy a közösség része lesz és ennek megfelelően viselkedik;
- Vállalja a kórushoz kapcsolódó próbákon és előadásokon való megjelenést és közreműködést (ez csoportonként változó komolyságú vállalás, pl. a fellépő csoportnak kötelező 90% próba részvétellel stb.);
- Kemény szakmai munkában való részvétel;
- Rendszeresen fizeti a tagdíjat

Amit biztosítunk:
- Szakértő vezetést;
- Szereplés lehetőségét (folyamatosan általában havi 1-2)
- Heti kb. 1, 5 óra tréning és min. 2,5 óra kórusgyakorlat ;
- A Stúdió tanfolyami rendszeréből a megjelölt órákra kedvezményes részvételi díjat biztosítunk;
- Közösségi élmény és jó hangulat, az együttmozdulás felemelő élménye;
- A 100 éves Magyar Tradíciójú Modern Tánc - a Mozdulatművészet műfajába való elmélyülés lehetőségét, akár elméletben a stúdió könyvtárával és gyűjteményével egyetemben.
- lehetőséget egy jó közösség kialakulására.

Maximálisan felvehető jelentkezők száma: 25 fő.(ha a létszám betelt új csoportot indítunk - a jelentkezők felkészültségük alapján sorolódnak be a csoportokba)

Felvételi időpontok: a kórus tréningjein - próbaalkalmon való részvétellel lehet felvételizni

Kérjük minden jelentkező, írjon egy
- bemutatkozó levelet magáról, amelyben szerepeljen az is, hogy miért szeretne egy ilyen csoportban részt venni. A leveleket az alábbi email címre várjuk: info@mozdulatmuveszet.hu

Jelige: Kórus.
 
 A Mozdulatművészeti Stúdió az a hely ahol lehet gondolkodni és táncolni, alkotni, előadni; előadást, videót, könyvet és újságot nézni, olvasni, hallgatni, tanulni sok mindent, sokféle műfajban, melyeknek a mozdulathoz és a tánchoz köze van!
The Art of Movement Studio is the place for thinking, dancing, creating, performing, watching performances, videos, reading books and magazines, listening to music, or learning a lot of things, in a lot of artistic streams, that are connected to movement and dance.
Nálunk szinte minden modern, kortárs és klasszikus szinpadi táncirányzatot megtalálhatsz különböző tanfolyamokon és intenzív kurzusokon, mint például a Mozdulatművészet, Orkesztika, Modern tánc, Kortárs tánc, Kontakt tánc, Improvizáció, Jazz tanc, Klasszikus Balett, Gyermek tánc, Női és Férfi kondicionáló torna, stb.
In our place you find almost all kinds of stage dances, -may it be modern, contemporary or classical- in the training and intensive training courses, as Hungarian art-of-movement, Orkesztika, modern dance, contemporary dance, contact improvisation, jazz-dance, classical ballet, dance for children, body training courses for the ladies and the gentlemen, and so on.
A stúdió még kényelmesebbé tétele érdekében látogatóink teázhatnak és nyilvános internet hozzáférést biztosítunk.
Hozd el laptopodat, hogy szörfölhess a neten!


Stúdiónk helyszíne:  
To make the Studio more comfortable for the visitors we have a tea-kitchen and public internet. The Art of Movement Studio has a WIRELESS network. Bring your laptop to surf the internet!


The Studio is the scene for:
 • a Magyar Mozdulatművészeti Társulat próbáinak és előadásainak
 • számos független társulat és alkotó próbáinak
 • az Orkesztika Alapítvány fesztiválprogramjában résztvevő előadások jelölőköreinek és próbáinak
 • kisérletező műhelymunkáknak
 • táncos kurzusoknak
 • rendszeres tánctanfolyamoknak
 • táncos közösségi rendezvényeknek
 • speciális pedagógiai tánc programoknak
 • "jam"-eknek
 • a Duncan-Dienes Orkesztika Iskola elméleti és gyakorlati óráinak, próbáinak és előadásainak
 • hospitáló és tanítást gyakorló intézménye a táncpedagógus képzéseknek
 • Ismeretterjesztő és kutatóbázisa a mozdulatművészet és moderntánc iránt érdeklődőknek és felsőoktatási intézményeknek
 • táncszakmai rendezvényeknek
 • Az Orkesztika Alapítvány nyilvános gyűjteményének otthona
 • 2004-őszétől a "Meglepetés Estek" (befogadószinházi program - Orkesztika Alapítvány) előadó és próbahelyszíne
 • Táncfilmek-Táncfotók stúdiója
 • társművészeti eseményeknek
 • képző és vizuálisművészeti kiállításoknak
 • és még sokminden más ...
  • the Hungarian Art of Movement Company hosting it's rehearsals and performances
  • the rehearsals of many independent artists and companies
  • performances, nomination-rounds, and their rehearsals participating in Orkesztika Alapítvány's Festival Program
  • experimental workshops
  • intensive dance courses
  • regular dance courses
  • the social events of dance
  • special pedagogycal dance programs
  • "jam"s
  • the theoretical and technical classes, rehearsals and performances of Duncan-Dienes Orkesztika School
  • observational and probational institute of dance pedagogyst's education
  • educational and research basis for all who are interrested in art-of-movement and modern dance, and for higher educational institues
  • events of dance profession
  • home of the Public Library Collection of the Orkesztika Alapítvány
  • performing and rehearsal place of the Orkesztika Alapítvány's residency theater program "Meglepetés Estek" (Surprise Nights) since 2004
  • the studio of dance films snd dance photos
  • the events of connected arts
  • fine- and visual arts exhibitions
  • an a lot of other things ...

Fontos Információk a stúdió használathoz:

A Stúdióba érkezőket regisztrálni kell! A tandíj-kurzusdíj előre fizetendő! Ez a tanfolyamokon való részvétel alapfeltétele!
Egész hónapnak számít
a heti két alkalmas tanfolyamok esetén, ha minimum 6 óra meg van tartva,
a heti egy alkalmas tanfolyamoknál minimum 3 óra.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Egyéb szabályok lásd:
házirend* Stúdiónk tanárai aktív művészek, esetenként színházi elfoglaltságaik okán helyettesítés vagy más időpontú órapótlás előfordulhat.
* A tanfolyami órákat próbáld ki bátran. mert csak nézni nem lehet!

 
Keress bennünket a facebookon is!
Nagyon köszönjük, hogy eddig is figyelemmel kísértétek a stúdió életét, szeretettel várunk benneteket ott is.
Napi Híreket ott találhatod
http://www.facebook.com/pages/orkesztika-alapítvány-mozdulatművészeti-stúdió-30-99-év-mms/221102611263033
www.facebook.com/orkesztika
Kérdéseid tedd fel akár ott :)
Gondolataid, élményeid oszd meg velünk és másokkal!
Fotóid is feltöltheted a a képtárba!

Ha meg akarsz minket osztani barátaiddal a Faceebookon
itt teheted meg :) 


ÚJ Jelentkezési Adatlap:
MOHA - Tanfolyam - programválasztó - jelentkezés - 2013-2014 tanévNagyobb térképre váltás - segítség az útvonaltervezéshez


BKV-val: 23-as, 54-es vagy 55-ös busszal

a Boráros tértől négy megálló - a Soroksári út másik oldalán a megállóval egy vonalban kezdődik a Tagló utca
(Boráros tér - Haller utca - Vágóhíd - Földvári utca - Beöthy utca)

1-es villamos

Lágymányosi hídi végállomásától kb. 8 perc gyalog - tovább a Soroksári úton -, vagy két megálló busszal.
(Bécsi út - Óbudai rendelőintézet -Flórián tér -Árpád híd - (Szentlélek tér) H - Népfürdő utca - Árpád híd M - Honvéd Kórház - Lehel utca - Reitter Ferenc utca - Kacsóh Pongrác út - Erzsébet királyné útja - Ajtósi Dürer sor - Zugló vasútállomás - Egressy út - Stadionok M - Hős utca - Hidegkuti Nándor Stadion - Kőbányai út - Vajda Péter utca - Népliget M - Gyáli út - Ferencváros vasútállomás - Mester utca - Lágymányosi híd, pesti hídfő H)

2-es villamos

Vágóhíd végállomásától kb. 8 perc gyalog - tovább a Soroksári úton -, vagy két megálló busszal.
(a villamos a Jászai Mari térről indul)

51-es villamos

A Mester utcától 8 megálló. A Hentes utcai megállótól tovább kell jönni a Gubacsi úton, majd a MOL kútnál balra - kb 1 perc gyalog.
(Mester utca (Ferenc körút) - Bokréta utca - Szakorvosi rendelő - Haller utca - Vágóhíd utca - Könyves Kálmán körút - Koppány utca - Hentes utca)

24-es villamos

Keleti Pályaudvartól (Festetics Gy. utca) indul, a végállomás: Vágóhíd. Onnan kb. 8 perc gyalog - tovább a Soroksári úton -, vagy két megálló busszal.

Autóval:

A Soroksári úton kell jönni kifelé a városból. Jobbra a Nemzeti Színház és a MÜPA a Lágymányosi Híddal, utána az OBI majd nagyon hamar látszik balra a Tesco ahol balra be kell fordulni a Koppány utcába. Utána az első kereszteződésnél jobbra fordulni, így a Gubacsi úton vagyunk. Elég hamar, a MOL kútnál cselesen kanyarodik az út egy kicsit balra, de mi nem követjük a kanyart, hanem egyenesen megyünk ott, majd rögtön jobbra. Az a Tagló utca, már látszik egyből a Kemikál Telep is. Az utca közepén van balra egy autó bejáró sorompóval. Itt érdemes indexelés mellett integetni a portásnak és már jöhetsz is egyenesen, majd jobbra ahol megtalálod a Mozdulatművészeti Stúdiót. Szóval igaz a jó hír, be lehet állni az udvarba!


A Tagló utca - Soroksári úti saroktól valamint a Gubacsi úton a 51-es megállójától tappancsok és MMS feliratok kísérnek végig a földön, hogy véletlenül se tévedj el!


 
Mi a MOZDULATMŰVÉSZET?

A 100 éves tradíciójú modern TÁNCHUNGARIKUM. Egy ősi energiákat megmozdító, klasszikus és esztétizáló, teljes embert igénylő, tánc és mozdulatforma. Száz éve a nyugati kultúra ebben találta meg mindazt, amit a kelet már tudott a mozdulatról. Egyszerre élet stílus-filozófia-út és gyakorlat. Általa először, vagy újra felfedezheted a tánc - és a létezés - örömét. Amiért egyedülálló, hogy nem csupán a mozdulatokat használjuk, hanem a hozzájuk fűződő filozófiát, másképp tekinthetünk önmagunkra és másokra, energiákat áramoltathatunk, érzelmeket, indulatokat élhetünk át és engedhetünk ki magunkból, megtapasztalhatjuk a funkciók kiteljesedését. Elmélyedve benne megélhetjük a szépséget, a jót, az egészséget és természetességet, azt az eredeti-ősi állapotot amit teljességnek nevezhetünk. Jelen lehetünk a MOST-ban, a pillanatban, ezáltal ÖNMAGUNK vagyunk.

Hogy született a Mozdulatművészet - Orkesztika?

A mozdulatművészet egy 100 éve született holisztikus magyar művészeti és mozdulati irányzat. Elméleti- tudományos, ORKESZTIKA-nak nevezett mozdulatrendszerének kidolgozója Dr. Dienes Valéria.
Egy több évszázados európai kulturális hiányt pótolt a test és a lélek viszonyrendszereinek újrafelfedezésével. Munkamódszere a megfigyelés, a kibontás, a kiteljesítés, az egyén aktivizálása. Mára több generáció tapasztalata öröklődik ezekben a mozdulatformákban, módszertanban és filozófiában. Fontos hagyománya a folyamatos visszaigazolás és megújulás, minden generáció feladata a hagyományok őrzése mellett a jelenidejűség, így épültek be a klasszikus tánc és ma például a kortárstánc technikai elemei is a tanított gyakorlati anyagba.
Művészeti tevékenységként 1917-től napjainkig egyben színpadi irányzat, melyben a szóló táncoktól a teljes estés produkciókon át a nagyszabású 1000 szereplős mozdulatkórusokig terjed a repertoár.
A műfajból alakult ki 1950-es betiltása után a gyógyító gimnasztika, a klasszikus művészi torna és a számos táncelméleti, tánctörténeti és táncpedagógiai irány.

Kinek ajánljuk?

Ez a táncóra mindenkinek, minden életkorban ajánlható és biztonságos. Bármikor elkezdhető, előképzettséget nem igényel. Profinak és amatőrnek ugyanaz az út, de a profi messzebb jut rajta.
Három egyéni hasznosulása a megelőzés (prevenció), a status naturális fenntartása (kondíció), és öngyógyításra való képesség (rehabilitáció).
Általa - öntudatlanul - is mindenki saját maga gyógyítójává, kiteljesítőjévé válhat a mozgás öröme és energiája által. Használhatjuk bármely táncstílus előkészítésére és kiegészítésére is.

Milyen egy óra?

Száz éve generációról-generációra öröklődő és újraalakuló harmonikus és organikus mozdulatok kombinációjával dolgozunk az órán, sokféle zenére és olykor zene nélkül. A mozdulati anyag emlékeztet a keleti harcművészetekből, más táncirányzatokból ismert elemekre, funkciói és gyakorlata miatt terápiás módszerek és a jóga elemeire is. Rendszeres gyakorlat az, hogy különböző tárgyi eszközök (korong fátyol, labda, bot) használatával segítjük a mozdulatok funkcionális teljes megvalósulását. Kórusgyakorlatok – mely a műfaj sajátossága – pedig megtanítanak bennünket az együtt lélegzés, együttmozdulás élményére.
Az órán a tanár folyamatosan „vezet”, elmondja, mire figyelj, milyen lépés jön. A mozdulatóra mindig meglepetést tartogat, és sokféle célú lehet. Az óra lehet intenzív, alaposan átmozgat, formál, de egyáltalán nem fogod azt érezni, hogy kimerültél, elfáradtál, kifulladtál. Sokkal inkább feltöltődést, várakozással teli nyugalmat, és mélyen rejtőző izmaid feszülését fogod érezni. De lehet akár meditatív befele figyelő mikor a fókuszunkat inkább magunkra fordítjuk. De lehet kreatív mikor a bennünk rejlő alkotó erő is kibontakozhat, vagy előadói mikor megtanulhatjuk milyen a MOST-ban magunkat vállalni.

A 90-120 perces órán rendszerint együtt táncolunk :) 
 
 
 
 
 
     
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
 
 
Ezen oldalon található szövegek, információk, adatok, képek (általában: tartalom) az Oldal illetve szerzőik tulajdonát képezik. A szerző és a forrás föltüntetése mellett részben idézhetőek nyomtatott megjelenésekben. A szövegek részleteinek online megjelenítése a szerző és forrás megjelölése mellett, idézetként szintén megengedett, viszont élő, külön ablakban megnyíló linket kell elhelyezni amely a teljes cikkre, dokumentumra mutat. Kérjük az idézés tényéről értesítsen bennünket.
További információért, és egyéb megjelenésekkor írjon emailt. info@mozdulatmuveszet.hu
Utolsó fissítés:
2016-03-03További információ és bejelentkezés | Further informations and reservation

Orkesztika Alapítvány - MOHA-MOzdulatművészek Háza (ex-Mozdulatművészeti Stúdió)
H-1097 Budapest, Tagló u. 11-13.
(a Kemikál Telepen)
Tel / fax: (+36)-1-321-9745
e-mail: info@mozdulatmuveszet.hu
Általános ügyfélfogadás a helyszínen 16 órától | Office hours in the Studio: from 4 o'clock in the afternoon

Könyvtár - Videótár | Library - Video Archives
(előzetes bejelentkezés szükséges!) | (appointment needed with)
e-mail: info@mozdulatmuveszet.hu

Kutatás | Research
(előzetes időpontegyeztetés szükséges! Fenyves Márk) | (appoinment needed with)
Kérjük a kutatási tervet is küld el.