Frank Rebeka

Mindig érdekelt a mozgás és a sport. 15 éve kezdtem el táncolni, ebből 6 évet a lakóhelyemen a Dance Feeling táncstúdióban, Goda Gabriella táncpedagógus irányításával. Itt főleg funky, disco stílust táncoltunk. Egy kicsit belekóstoltam a hip-hop mozgásba is. Táncoltam szólóban és csoportban is. Több hazai és nemzetközi versenyen is részt vettem, általában a Modern Táncsportok Nemzetközi Szövetsége által szervezett versenyeken. E pár év alatt különböző helyezéseket értem el és sikerült a dobogó legfelső fokára is feljutni.

Távolabbi célom elérése érdekében szerettem volna többféle táncstílust megtanulni, ezért 2 évet jártam a Madách Musical Táncművészeti Iskola alapfokú képzésére. Itt klasszikus balett, modern-, sztepp-, és musical tánc órákon vettem részt, heti 3×2 órában. A kurzust nagyon jó eredménnyel zártam.

2019-ben kiváló eredménnyel végeztem a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimánziumban táncosként. Osztályunk a Nemzeti Színházban egyszer, a József Attila Színház színpadán három alkalommal lépett fel, mindkét helyszínen kiválóan szerepeltünk (Szent-Iványi Kinga koreográfia), neves művészek (színházi rendező és koreográfus) kiválónak és színpadképesnek értékelték szereplésünket. 2018 nyarán részt vettem egy Nemzetközi kurzuson, amit a Táncművészeti Egyetem nyert el.

Szeretek táncolni és sokféle stílust kipróbálni. Ennek érdekében magánórákat veszek Vasas Erikától (Frenák Pál Társulat, Recirquel). Góbi Rita Társulattal próbáltam a Tátikák című darabra, amelynek a Bethlen Gábor Színházban volt 2018. október 30-án a premier előadása és azóta is többször színpadra léptünk ezzel a darabbal nemrégiben az új Nemzeti Táncszínházban is. Továbbá 2019-ben szerepeltem Frenák Pál társulat Hero című előadásában. 2018-ban az alábbi versenyeken vettem részt egy Duettel, amely Szentivány Kinga koreográfiája:
– Ritmuscsapatok országos táncversenye: Első hely, külön díj – Solo-Duo Nemzetközi Táncfesztivál döntősei

– VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál: kiemelt arany, koreográfusi fődíj

– International Dance Open Zagreb: Első hely és külön díj, amivel részvételt nyertünk a legek gálájára, ennek a helyszíne Olaszországban, Bergamoban volt 2018. október 27-28-án. Itt is első helyet szereztünk és két különdíjra is szert tettünk.

Felvételt nyertem a Táncművészeti Egyetemre. A 2019/2020-as tanévben fél évet jártam ide. Tanáraim: Juhász Zoltán, Rémi Tünde, Rétes Edina, Nagy Grácia, Fodor Antal, Tomcsányi Kata, Kézér Gabriella 2020-ban szerepeltem a Cage (Frenák Pál) és a Dimenziók (Pálosi istván), illetve a Bozonok (Mándy Ildikó) című darabban is.